Canviar de casa. Vendre o comprar? Què cal fer primer?

Cambio de vivienda

El canvi d’habitatge per noves necessitats és un pas habitual que les persones realitzem al llarg de la nostra vida.

Gran part de les operacions immobiliàries que duem a terme suposen que un propietari vengui el seu habitatge. Amb l’objectiu que el nou habitatge li aporti un benestar més gran. I és aleshores quan sempre em formulen la mateixa pregunta: Què hauria de fer primer, vendre o comprar?

La resposta es clara:

Gran part de les operacions immobiliàries que duem a terme suposen que un propietari vingui la seva habitatge. Amb l'objectiu que la nova habitatge li aporti un benestar més gran. I és aleshores quan sempre em formulin la mateixa pregunta: Què hauria de fer primer, vendre o comprar?

L’excepció seria si comprem una nova obra, ja que en el 95% dels casos l’operació implica una reserva de l’obra. A partir d’aquí hem de determinar l’estratègia de venda en funció de quan ens la lliuraran.

Expliquem perquè convé tenir un comprador abans de comprar

Decisió: Necessitem tenir la certesa que l’habitatge on vivim ja ha complert la seva funció i que per les raons que siguin ja no és l’adequat per afrontar els propers temps.

Tranquil·litat: Si bé compra i venda han d’anar en paral·lel us garanteixo que dorm més tranquil tenint el pis venut. Disposar de les arres del comprador i d’un temps substancial per buscar amb calma. Això és molt més adequat que el risc de no trobar comprador o no obtenir el preu que necessitem en funció del que hem comprat. Si comprem sense vendre, aquesta data límit serà com una espasa de Dàmocles sobre el nostre cap.

Cambio de vivienda

Estratègia

El següent que hem de tenir clar és que allò que necessitem trobar a les zones que ens agraden existeix i que es troba dins del rang de preus que podem satisfer.

Per això hem de sondejar el mercat i percebre les opcions per les que ens decantarem, quan tinguem un comprador ferm i en un període de temps raonable.

Veure cases sense tenir comprador pot ser frustrant ja que no sempre ens atrevirem a reservar-lo sense tenir res segur sobre el nostre habitatge.

Assessorament

En aquest procés de la vida la intervenció i habilitat d’un API és fonamental i rau a obtenir el preu adequat del teu habitatge detectant qui és el comprador més convenient per al teu perfil de venda i tancant un contracte d’arres que t’aporti solvència financera per al teu compra i marge de temps per a la cerca.

Amb l’existència d’un comprador ja segur el teu xip per trobar el que serà la teva nova llar treballa a una velocitat que desconeixies. Tu, la teva família, el teu entorn, els APIS que t’ajudin, tot s’alinea i la meitat del temps que has pactat a les arres de la teva venda ja has pres una decisió de compra. És així de simple.

I si no?

Si ho fas al revés, també pots sortir bé, però has de ser capaç d’assumir alguns riscos com:
  • Que la venda del teu pis pugui encallar-se per no haver fet bé els càlculs, o per pensar que obtindries un preu superior al que finalment aconsegueixis
  • Per trobar un comprador que no esperi el temps que necessites, o que no tingui certesa financera i puguis cremar el temps de què disposes per abonar la teva compra.

  • Si no surt comprador, hauràs de fer malabars financers i familiars.

T’asseguro que dormiràs pitjor cada dia pensant si vendràs a temps i pel preu que necessites.

Si Real Estate domina el canvi de casa en totes les seves facetes. Amb tota seguretat algun moment et veuràs reflectit als escenaris que planteja aquest article i agrairàs que t’aportin el control, coneixement, domini i acompanyament que SI Real Estate et proporciona

Estem per ajudar-te i donar-te solucions en aquest meravellós procés. Un procés il·lusionant però que, si no ho enfoquem bé, es pot convertir en un malson.

Join The Discussion

Compare listings

Compare