El Carmel, Barcelona

El Carmel Barcelona

La ciutat comtal s'estén molt més enllà dels punts turístics, i precisament a l'hora de viure-hi, disposa de racons molt més desitjables per viure-hi que el xivarri del centre. La particular orografia de la ciutat, va provocar que la ciutat s'eixamplés i s'enfilés pels turons. Aquest és l'origen del barri del Carmel.

Una mica d’història

Les primeres edificacions van sorgir  l’últim quart del segle XIX, i van ser cases d’estiueig. Segones residències de famílies benestants de la ciutat, on podien tenir terreny per conrear i petits horts.

Un conjunt de cases de segona residència per famílies Barcelonines. Va ser passada la Guerra Civil Espanyola quan es va convertir en barri, acollint nombroses construccions informals dels immigrants acabats d’arribar a Barcelona.

El barraquisme es va convertir en autoconstrucció i durant els anys 60 i 70 es van construir les primeres promocions de pisos regulades i es va ordenar el teixit urbà, convertint-ho en un barri amb tots els serveis i prestacions.

Tot i les seves grans pendents i els seus entortolligats carrers, la seva proximitat amb la natura i proximitat amb el teixit urbà de la ciutat va convertir el Carmel en un barri molt popular. Amb grans vistes i tranquil·litat.

Vistes i zona verda

La principal virtut i característica distintiva del barri del Carmel és el fet que estigui edificat entre turons. Això proporciona unes vistes privilegiades de 360º sobre la ciutat. Tant a la vessant de Font d’en Fargues i Horta com la vessant mar que cau a Vallcarca, Guinardó i el parc Güell.

El barri del Carmel està limitat per 3 turons. El turó del Carmel, el turó de la Creueta del Coll i el Turó de la Rovira.

Això conforma un gran parc verd i frondós, un infinit entramat de camins a través del bosc on passejar, correr o anar amb bicicleta.

Comunicacions i serveis

El barri del Carmel està molt ben comunicat gràcies a la parada de metro homònima del Carmel (L5).

A arrel de la seva connexió amb la ciutat el barri del Carmel es va veure immers en un gran pla de remodelació i reestructuració per acabar amb qualsevol record de la marginalitat.

El barri va rebre els equipaments necessaris per a la seva prosperitat, es va actualitzar i modernitzar creant un efecte crida per a molts barcelonins. Ara el Carmel és un barri popular i atractiu amb totes les possibilitats

El que durant un temps va ser un barri poc atractiu, a causa de la seva orografia i aïllament, a la Barcelona del futur, El Carmel pren avantatge de la seva pròpia idiosincràsia, oferint un estil de vida on poder observar la ciutat des de les trenqui-les alçades i envoltat de natura.

Join The Discussion

Compare listings

Compare